İşitme cihazına alışmak zaman alabilir. Amplifikasyona alıştıkça dinleme becerilerinizin kademeli olarak geliştiğini fark edeceksiniz. 

İşitme cihazını ilk kez kullanırken şu noktaları aklınızda bulundurun:

İşitme cihazları sesleri yükselterek işitme duyunuzu iyileştiren dijital cihazlardır.

İşitme cihazına alışmak için kendinize zaman tanıyın. Yeni işitme cihazınıza alışmak zaman alabilir. Ancak ne kadar çok kullanırsanız, güçlendirilmiş seslere o kadar çabuk uyum sağlarsınız.

İşitme cihazını farklı ortamlarda kullanma alıştırması yapın. Güçlendirilmiş işitme duyunuz farklı yerlerde farklı sesler duyacaktır.

İşitme uzmanınızdan destek isteyin ve pozitif kalmaya çalışın. Pratik yapma isteği ve ailenizin ve arkadaşlarınızın desteği, yeni işitme cihazınızla elde ettiğiniz başarıyı belirlemenize yardımcı olur. 

İşitme cihazlarıyla ilgili başarınız, onları düzenli olarak takmanız ve onlara iyi bakmanız konusunda yardımcı olacaktır. Ek olarak, bir işitme uzmanı size kullanıma sunulan yeni işitme cihazları hakkında bilgi verebilir. Ayrıca ihtiyaçlarınızı karşılamak için değişiklik yapmanıza da yardımcı olabilir. Amaç, zamanla, rahat edeceğiniz ve işitme ve iletişim yeteneğinizi geliştiren bir işitme cihazı kullanmanızdır.