Doğru işitme cihazını nasıl seçersiniz?


Birçok işitme cihazı türü mevcuttur. Peki sizin için en iyisi hangisi? Bir işitme cihazı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenin.

Belki bir işitme cihazı almayı düşündünüz, ancak nasıl görüneceği veya gerçekten faydası olup olmayacağı konusunda endişelisiniz. Sizin için hazırladığımız yazı işitme cihazları hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayarak endişelerinizi hafifletmeye yardımcı olabilir.

Bir işitme cihazı ararken, hangi tür işitme cihazının sizin için en uygun olduğunu anlamak için seçeneklerinizi keşfedin. Bunun için İşitme Cihazları sayfamızı inceleyebilirsiniz:

İşitme Cihazlarını İncelemek için tıklayınız

İşitme kaybınızın değerlerini ve tedavi yöntemini seçmek için işitme testi yaptırmalısınız.  Kulak kiri veya enfeksiyon gibi düzeltilebilir işitme kaybı nedenlerini tedavi etmek için doktorunuza görünün, sonrasında işitme testi yaptırın.

Bir işitme uzmanına başvurun. İyi bir işitme uzmanı tanımıyorsanız, araştırmaya girişebilirsiniz. Danıştığınız işitme uzmanı veya işitme merkezinin Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış olması gerekmektedir. 

Bir işitme uzmanı işitme duyunuzu değerlendirecek, en uygun işitme cihazını seçmenize yardımcı olacak ve işitme cihazınızı ihtiyaçlarınıza göre ayarlayacaktır. Sizin için en uygun işitme cihazı, işitme kaybınıza, yaşam tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza en iyi uyan cihazdır.

Her iki kulağınızda da işitme kaybınız varsa en iyi sonucu iki işitme cihazı ile alırsınız.

İşitme uzmanınıza işitme cihazlarının bir deneme süresi olup olmadığını sorun. Genellikle deneme süresi olan bir işitme cihazı alabilirsiniz. Cihaza alışmanız ve sizin için doğru olup olmadığına karar vermeniz biraz zaman alabilir.

İşitme uzmanınızdan bu konu hakkında detaylı bilgi isteyebilirsiniz.

İşitme uzmanınızla ihtiyaçlarınız ve beklentileriniz hakkında konuşun.

Gelecekteki ihtiyaçlarınızı düşünün. İşitme kaybınız ilerlerse yine de faydalı olabilmesi için, seçtiğiniz işitme cihazının artırılmış güce sahip olup olmadığını sorun. 

İşitme cihazınızın garantisinin olup olmadığını kontrol edin. İşitme cihazının belirli bir süre boyunca parça ve işçiliği kapsayan bir garanti içerdiğinden emin olun. 

Yanıltıcı iddialara dikkat edin. Aşırı iddialarda bulunan reklamlara veya firmalara karşı dikkatli olun.
Bütçenizi belirleyin. İşitme cihazları maliyetleri birbirinden farklıdır. SGK her iki kulağa da işitme cihazı için destek vermektedir. Ayrıca bazı özel sigorta poliçeleri, işitme cihazlarının maliyetinin bir kısmını veya tamamını karşılar. Emin olmak için poliçenizi kontrol edin. 

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin.

İletişime Geçin